- Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels kunnen zeer pijnlijk zijn en kan op vele manieren worden veroorzaakt. Ingroeiende nagels zijn heel goed te behandelen waarna de pijn bij de meeste gevallen direkt na de behandeling is verdwenen omdat de pijnveroorzaker weg is. Verwaarlozing van een ingroeiende nagel kan veel problemen veroorzaken zoals bijvoorbeeld een ontsteking op de plaats van ingroei of bijvoorbeeld verkeerd gaan lopen waardoor gewrichten weer veel te lijden hebben.

Waaruit de behandeling bestaat is afhankelijk van de vorm van de nagel en de manier van ingroei in de teen. Soms is een lichte inkeping in de nagel voldoende waardoor de nagel iets speling krijgt, een andere keer is het verwijderen van het ingroeiende nageldeel het beste, zoals op onderstaande foto enigszins is te zien.

Nagelbeugeltechniek

Als het probleem van ingroei vervelend blijft kan deze ook worden verminderd of opgelost door het plaatsen van kunststof of metalen nagelbeugels. Na het plaatsen zal de pijn vrijwel direkt verminderen. De mogelijkheid bestaat dat na verloop van tijd de nagel zich tijdens de groei aanpast en niet meer zal ingroeien. Op onderstaande afbeelding ziet u als voorbeeld verschillende soorten nagelbeugels.